Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots
Stainless Steel Vaporizer for outdoor nitrogen gas supply system

Stikstof

Een multifunctioneel gas voor de metaal- en materiaalverwerkende industrie

Stikstof wordt in tal van toepassingen gebruikt om de kwaliteit te verbeteren en de efficiëntie en opbrengst van metaal- en materiaalverwerking te verhogen. Door zijn inerte aard kan het worden gebruikt om de meeste gesmolten en verhitte metalen tijdens de verwerking te beschermen.

Wij bieden samengeperst stikstofgas en vloeibaar argon in diverse zuiverheden en concentraties.

Onze ervaren toepassingsteams over de hele wereld kunnen hun industrie- en toepassingskennis gebruiken om u te voorzien van een levering van samengeperste of vloeibare stikstof en een technologieoplossing die aan uw unieke behoeften voldoet.

Vraag het de expert

​Tom Philips
Tom Philips

Applications Engineer

Welke stikstofzuiverheid heb ik nodig voor mijn warmtebehandelingsproces?

Dat hangt af van uw proces. Op stikstof gebaseerde atmosferen voor de verwerking van metalen zijn al vele jaren succesvol gebleken en vanwege het enorme aantal eisen in ovens voor verschillende materialen en oppervlaktebehoeften is het gebruik van gasmengsels nu een industrienorm. Verschillende producten kunnen verschillende concentraties van oxiderende componenten in de ovenatmosfeer verdragen vanwege extra reducerende of reactieve componenten in het mengsel. Om deze reden kan het gebruik van on-site gegenereerde stikstof met resthoeveelheden zuurstof worden getolereerd. Door inzicht te krijgen in uw zuurstoftolerantieniveaus kunnen wij u helpen uw kosten te verlagen. Voor de meeste materialen geldt dat, hoewel vrije zuurstof niet toelaatbaar is, sommige oxiderende onzuiverheden toegestaan zijn. In deze gevallen kan de on-site productie van hoogzuivere stikstof voor de warmtebehandeling van zeer gevoelige materialen commercieel haalbaar zijn.

Lees meer