airproducts-logo Go to Home Page

Zuurstof

Een essentieel gas voor de productie van metalen

Zuurstof is vereist voor elk verbrandingsproces. Door verbrandingslucht aan te vullen of te vervangen door zuurstof kan de algehele verbranding worden verbeterd door een verhoogde warmteoverdracht, hogere vlamtemperaturen en een kleiner volume aan rookgassen. Het resultaat is een hogere brandstofefficiëntie en hogere productiesnelheid door middel van zuurstofinjectie, verrijking of volledige oxy-fuel verbranding.

Overzicht

Zuurstof kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen in alle fasen van de metaalproductie, waaronder:

 • Roosteren en smelten
 • Voorverhitten
 • Smelten en Verfijning
 • Ontkoling
 • Naverbranding
 • Logen

Tal van voordelen bieden, zoals:

 • Bevorderende gunstige raffinagereacties
 • Onzuiverheden verminderen
 • Hogere productiviteit en opbrengst
 • Het elektriciteitsverbruik verminderen
 • Vergemakkelijken van het laden in een baghouse
 • Lagere brandstof-/grondstofkosten

Reken op de expertise van Air Products…

Wij kunnen u helpen het zuurstofverbruik te optimaliseren en de meest economische leveringswijze te bieden op basis van uw procesbehoeften.

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP!

Opties voor zuurstoftoevoer

Cilinders

De traditionele oplossing voor de levering van klein gas. Cilinders kunnen worden geleverd in een groot aantal maten van 10 tot 50 liter, druk en gaszuiverheid voor een breed scala aan gassen en gasmengsels. U kunt kiezen tussen conventionele cilinders of onze innovatieve Integra®-cilinder met ingebouwd reduceerventiel.

CryoEase® Microbulk-oplossingen

Een handige en kostenbesparende oplossing voor grotere werkzaamheden. CryoEase®-tanks zijn verkrijgbaar in diverse maten. De CryoEase®-service vereenvoudigt uw gastoevoer doordat cilinders, voorraadbeheer en bestellen niet meer nodig zijn.

Bulklevering

Geleverd per vrachtwagen en opgeslagen op uw locatie, hetzij als vloeistof in cryogene tanks of als gas in hogedrukbuizen op basis van uw volume, gewenste druk, zuiverheidsniveau, stroomsnelheid en bedrijfspatroon

APEX Temporary Emergency Gas Services

Short-term or emergency industrial gas supply for start-ups, peak demand periods, planned or unplanned maintenance activities, and plant or pipeline turnarounds.

On-site zuurstofgasgeneratie

On-site gasgeneratie helpt duurzame klanten om hun CO2-voetafdruk te verkleinen, de energie-efficiëntie te verhogen, de doorvoer te verhogen, de kwaliteit van het eindproduct te verbeteren en de milieuprestaties te verbeteren.

Cryogene luchtscheidingsinstallaties

Air Products bezit en exploiteert momenteel meer dan 300 luchtscheidingsinstallaties in meer dan 40 landen wereldwijd, voor alle soorten toepassingen. Naast onze eigen installaties hebben we wereldwijd meer dan 1000 luchtscheidingsinstallaties verkocht, ontworpen en gebouwd.

Pijpleidingtoevoer

Gevestigd op belangrijke industriële locaties over de hele wereld, bieden pijpleidingen klanten met grote productbehoeften een reeks voordelen, waaronder betrouwbare, veilige en flexibele levering op een kosteneffectieve manier.

SDS Bibliotheek

Met onze bibliotheek met veiligheidsinformatiebladen (SDS) kunt u het veiligheidsinformatieblad zoeken en vinden dat u nodig hebt, in de taal die u selecteert.

SDS BIBLIOTHEEK

HULPMIDDELEN