Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots

Veelgestelde vragen over speciaal gas

Zijn alle gassen van klasse 6.0 hetzelfde? plus minus

Nee, dat is niet zo, en alleen kijken naar de zuiverheid van een gas kan heel misleidend zijn. Een gas met de classificatie 6.0 geeft aan dat er maximaal 1 ppm onzuiverheden is, maar het vertelt ons niet wat die onzuiverheden zijn. Specifiek weten welke onzuiverheden aanwezig zijn en in welke concentraties is van cruciaal belang in bijna alle analytische technieken. Het kan het verschil zijn tussen uiterst nauwkeurige analytische metingen en beschadiging van dure instrumentcomponenten.

Hoewel de algehele zuiverheid van een gas hetzelfde kan worden genoemd, kunnen de specificaties voor onzuiverheden zelf sterk verschillen van leverancier tot leverancier.

Als u niet weet welke onzuiverheden belangrijk zijn, staat ons team van experts klaar om advies te geven over de beste gasspecificatie voor uw specifieke analysetechniek.

Heel vaak - ja. Maar hoewel het gebruikelijk is om de kwaliteit van een gas aan te geven in termen van algehele zuiverheid of kwaliteit, is het vaker de aanwezigheid en/of concentratie van specifieke onzuiverheden die resulteren in suboptimale prestaties van analytische apparatuur. Dit kan gebeuren in de vorm van schade aan dure instrumentonderdelen, hogere detectielimieten of verhoogde analytische onzekerheid.

De aanwezigheid van zuurstof of vocht in ultrazuivere gassen kan zeer vaak analytische instrumentatie beschadigen en de kwaliteit van de metingen beïnvloeden. Daarom wordt Air Products' BIP® technologie, die deze kritieke onzuiverheden uit ultrazuiver gas verwijdert, algemeen beschouwd als de standaard.

Elke analysetechniek is anders. Vaak kunnen zuurstof en vocht schadelijke onzuiverheden zijn, wat de populariteit van Air Products BIP® technologie verklaart. Voor andere technieken, koolwaterstoffen, CO, CO2 of andere gassen, kunnen de prestaties van het instrument negatief beïnvloeden. De meeste fabrikanten van analytische instrumentatie geven advies over de specificaties van gassen die nodig zijn voor optimale prestaties. Sommigen wijzen zelfs op de kritische onzuiverheden die moeten worden vermeden, maar velen niet. Als u het niet weet en advies nodig hebt, staat ons team van experts voor u klaar.

Kijk altijd verder dan de totale gaszuiverheid of -klasse, en let met name op de onzuiverheidsspecificaties van alle ultrazuivere gassen. Zodra u een gas met de optimale specificatie hebt geselecteerd, kunt u nog meer waarde verkrijgen door na te denken over zuinigheid, efficiëntie en duurzaamheid. Evenals het leveren van ultrazuivere gassen met ongeëvenaarde specificaties van kritieke onzuiverheden zoals zuurstof en vocht, BIP® technologie biedt een aantal andere belangrijke voordelen, zoals meer bruikbaar gas per cilinder, en de eliminatie van externe in-line zuiveringssystemen die duur en lastig te onderhouden zijn.

Wat zijn de belangrijkste factoren bij het kopen van een kalibratiegasmengsel? plus minus

Traceerbaarheid

Traceerbaarheid van metingen vereist een ononderbroken reeks vergelijkingen met vermelde referenties, elk met een vermelde onzekerheid. Het doel is om nationale en internationale vergelijkbaarheid te bieden. Alle door Air Products aangeboden kalibratiegasmengsels zijn traceerbaar volgens internationale normen.

Traceerbare kalibraties bieden onze klanten automatisch de mogelijkheid om consistente gegevens te verkrijgen over langere perioden, zelfs wanneer een mengsel wordt vervangen door een ander, en het maakt volledige vergelijkbaarheid mogelijk met gegevens die zijn verkregen uit soortgelijke metingen die elders in de wereld zijn uitgevoerd.

Nauwkeurigheid

Nauwkeurigheid en onzekerheid bepalen de kwaliteit van metingen, en stellen de gebruikers van een kalibratiegasmengsel in staat de betrouwbaarheid van een aangegeven waarde te beoordelen.

Air Products loopt al vele jaren voorop bij de bereiding van gasmengsels en heeft zich onvermoeibaar ingezet om de nauwkeurigheid van de door ons opgegeven metingen te verbeteren. Door onze vakkennis te combineren met moderne ultrahoge-nauwkeurigheidsmeetinstrumenten, de allernieuwste vultechnologieën in al onze wereldwijde faciliteiten voor speciale gassen en een uitgebreide bibliotheek met referentiematerialen van nationale meetinstituten, kunnen we toonaangevende nauwkeurigheid leveren aan onze klanten over de hele wereld.

Uniek voor Air Products is dat de standaard meetonzekerheid voor al onze gecertificeerde gasmengsels voor elk mengsel afzonderlijk wordt berekend. Voor veel componenten bieden we toonaangevende onzekerheden tot +/- 0,05%. Dit is een duidelijke indicatie van de hoogste nauwkeurigheid en de leidende positie van Air Products op dit gebied.

Nauwkeurigheid helpt onze klanten om concurrerender te zijn, naleving van regelgeving te garanderen, hun winstgevendheid te vergroten en hen in staat te stellen technische uitmuntendheid te bereiken in een breed scala van industrieën en toepassingen.

Stabiliteit

De gasmengselstabiliteit is een maatstaf voor hoe lang een mengsel met vertrouwen kan worden gebruikt na de eerste certificering door de fabrikant.

De leidende positie van Air Products op het gebied van mengselstabiliteit is gebaseerd op een aantal factoren. Voor elk mengsel dat wordt geproduceerd, houden we rekening met de optimale keuze van cilinders en kleppen, de beste oppervlaktebehandelingen en cilindervoorbereidingstechnieken en de selectie van ultrazuivere componentgassen. In combinatie met onze geavanceerde vulmethoden en analysetechnieken kan Air Products uiterst stabiele mengsels maken die tot 10 jaar lang aan strenge specificaties blijven voldoen.

Experis® cilinderbehandelingen zijn het resultaat van tientallen jaren onderzoek en ontwikkeling, en hebben Air Products in staat gesteld herhaaldelijk de toonaangevende stabiliteit van een breed scala aan mengsels te demonstreren. Zelfs mengsels van zeer reactieve componenten met concentraties gemeten in deeltjes per miljard, worden geleverd met een houdbaarheid van wel 3 jaar. Hierdoor is Air Products uitgegroeid tot een vertrouwde leverancier van behandelde cilinders voor nationale laboratoria en toonaangevende gasmetrologische instituten, en ontvangt het bedrijf goedkeuringen vanuit de hele wereld. Op deze manier is Air Products een echte leider in het bevorderen van de wetenschap van gasmengselstabiliteit.

Deze innovatieve en klantgerichte aanpak stelt onze klanten in staat om de voorraadkosten te verlagen ten opzichte van equivalenten met een kortere houdbaarheid, het ongemak van het wisselen van cilinders te minimaliseren en de naleving van wet- en regelgeving in diverse sectoren te vereenvoudigen. Een gasmengsel van Air Products biedt extra gemoedsrust dat het nog vele jaren binnen de krappe specificaties blijft.

Een ISO 17025-geaccrediteerd mengsel is een veelgebruikte term voor een kalibratiegasmengsel dat is gecertificeerd binnen een ISO 17025-accreditatie. Air Products kan geaccrediteerde gasmengsels leveren voor de bewaking van luchtemissies, het meten van uitlaatgassen van voertuigen en voor aardgasanalysemarkten.

De houdbaarheid van een kalibratiegasmengsel van Air Products is onze garantie dat het mengsel gedurende langere tijd binnen de specificaties blijft. U ziet de houdbaarheid op de cilinderetiketten en op onze analysecertificaten. Langere houdbaarheid kan klanten in staat stellen hun kosten te verlagen door het aantal nabestellingen te verlagen.

Air Products heeft een aantal eigen cilinderbehandelingstechnologieën ontwikkeld voor verschillende gasmengselsamenstellingen die resulteren in bewezen stabiliteit van het mengsel, zelfs voor zeer technisch lastige mengsels. Veel van 's werelds grootste gasmetrologie-instellingen vertrouwen op Air Products voor de levering van Experis® cilinders met behandeld gas voor het bereiden van primaire referentiematerialen.

Hoeveel bumptests kan ik uitvoeren op mijn instrument met één bus? plus minus

De fabrikant van het instrument zal normaal gesproken het optimale debiet van het gas aanbevelen dat nodig is om hun apparatuur te testen in hun werkprocedures. Door een geschikte regelaar met vast debiet te selecteren, kan het aantal mogelijke tests worden gemaximaliseerd.

Het gebruik van een Demand Flow-regelaar voor instrumenten met interne pompen kan het proces verder optimaliseren. (Deze eenheden beperken de gasstroom tot de stroom die door het instrument wordt gevraagd en dit betekent dat er geen verspild gas is.)

Onze grootste cilinders hebben een inhoud van ongeveer 110 liter, dus een instrument met een reactietijd van 10 seconden met een vaste gasstroom van 1,0 lpm kan honderden keren worden getest met dit type cilinder.

Nee - het is eenvoudig. Bekijk deze video om te zien hoe eenvoudig het is om een draagbare gasdetector te testen met behulp van een niet-hervulbare bus van Air Products.

Kalibratie is de activiteit waarbij de nauwkeurigheid van de apparatuur wordt vergeleken met een norm. Het kan ook een aanpassing van het instrument omvatten om het in overeenstemming te brengen met de norm.

Bumptests zijn het toepassen van een testgas op de apparatuur om de functionaliteit van de sensoren en alarmen te controleren, bijvoorbeeld door te controleren of het werkt of niet.

Als we aannemen dat de output van een typische sensor in schone lucht nul is, is dit hetzelfde als de output van een niet-werkende sensor. Het instrument en de sensoren blootstellen aan een testgas is dus de enige manier om te weten of het reageert op een gevaarlijk gas dat in de atmosfeer aanwezig kan zijn. Dit is een bumptest.

Het nieuwste hulpmiddel van Air Products voor het recyclen van bussen is speciaal ontworpen voor gebruiksgemak, waardoor de druk van gebruikte niet-hervulbare bussen kan worden verlaagd, zodat ze veilig kunnen worden gerecycled.

In de Europese Unie kunnen drukloze cilinders via de normale afvalstroom als niet-gevaarlijke producten worden gerecycled. Voor landen buiten de Europese Unie moet de relevante lokale overheid worden geraadpleegd voor advies.

Onze draagbare recycler met laag koppel is ontworpen voor gebruik met Air Products-kleppen met de markering ISO 11118. (Deze zijn te vinden op de schouders van de klep.) Voor andere ventieltypen en spuitbussen van Air Products kan de vaste positie, universele recycler, worden gebruikt.