Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots
Melting Frit
Glas en frit

Smelten voor Frit

State-of-the-art oplossingen voor uw fritsmeltprocessen

Er kan een verscheidenheid aan zuurstofverrijkings- en zuurstof-brandstofverbrandingsmethoden worden gebruikt om het smelten van frit te verbeteren

Zuurstoflansen

Deze methode is van oudsher de meest kosteneffectieve manier om zuurstof te gebruiken als aanvulling op verbranding met lucht en brandstof. De strategische injectie van zuurstof naast, onder of door lucht-brandstofvlammen heeft fritsmelters in staat gesteld campagnedoelstellingen te bereiken op het gebied van treksnelheid, brandstofefficiëntie en fritkwaliteit. De voordelen van zuurstoflansen komen voort uit het zuurstofmengsel met brandstof op de plaats waar dit het meest nodig is.

Zuurstofversterking

Het boosting-concept maakt gebruik van oxy-fuel branders in de lucht-brandstofsmelter om de productie, kwaliteit, efficiëntie en ovenstabiliteit te verhogen. Oxy-fuel boosting wordt meestal gebruikt om de treksnelheid te verhogen in een oven die in bedrijf is of die kreupel is vanwege een storing of verlies van effectiviteit van het lucht-brandstof verbrandingssysteem.

Volledige oxy-fuel conversie

Oxy-fuel frit smeltovens zijn de meest flexibele en efficiënte methode voor het smelten van frit in grote productie-eenheden. De operationele voordelen van zuurstof worden bij volledige conversie gemaximaliseerd: hogere productie, lager brandstofverbruik, lagere emissies, verbeterde fritkwaliteit, minder onderhoud en langere levensduur van de ovencampagne.

Zuurstofverrijking

Zuurstof wordt ruim voor het afleverpunt in de oven in de hoofdverbrandingsluchtkop geïnjecteerd. Dit voormengsel van zuurstof komt het meest voor in recuperatieve ovens of smeltinstallaties met veel van dergelijke afleveringspunten of in regeneratieve smelters waar het wenselijk is om de zuurstof te gebruiken om het gehele verbrandingsproces op een consistente manier te verbeteren.

Aanbod