airproducts-logo Go to Home Page

Ozon voor afval en afvalwater

Ozonproductie uit zuivere zuurstof voor afvalwaterbehandeling (harde verwijdering van COD & toename van biologische afbreekbaarheid)

Ozon kan op verschillende punten in de afvalwaterzuiveringsinstallatie worden toegevoegd, zoals pre-oxidatie, tussenliggende oxidatie of uiteindelijke desinfectie.

Ozon is een onstabiel product dat niet kan worden opgeslagen en dat on-site moet worden geproduceerd uit zuurstof via speciale generatoren. Air Products heeft als zuurstofleverancier in de loop der jaren de knowhow ontwikkeld om zijn klanten te helpen de ozonprocessen te optimaliseren.

Zuurstof versus lucht voor ozonproductie

Het gebruik van zuivere zuurstof voor de productie van ozon zorgt voor hogere concentraties in het voedingsgas, wat zorgt voor een hogere oplosbaarheid

Minder energieverbruik

Zuivere zuurstof biedt directe kostenbesparingen ten opzichte van lucht bij ozonproductie door het vereiste vermogen met 2,5 te verlagen

Minder onderhoudskosten

Zuivere zuurstof is compatibel met elke ozongenerator die een langere levensduur heeft en bespaart op onderhoudskosten

Flexibel ontwerp

Het gebruik van zuivere zuurstof biedt een nuttige flexibiliteit bij de opwekking die vereist is in elk waterzuiveringsproces

Bent u geïnteresseerd in ozonprocesoptimalisatie?

Wij kunnen u helpen uw behandeling te verbeteren en adviseren over oplossingen om uw productiviteit en procesefficiëntie te verhogen.

CONTACT OPNEMEN:

Vraag het de expert

Samy Sablayrolles

Commercial Technology Water Solutions, Europa

"Wat is het belangrijkste voordeel van het gebruik van zuivere zuurstof in plaats van lucht?"

Zuivere zuurstof maakt gebruik van hogere ozonconcentraties, wat zorgt voor een hogere oplosbaarheid en snellere reacties. Zuiveringsapparaten met zuivere zuurstof produceren ozonconcentraties in het bereik van 10-14% w/w.

Hogere ozonconcentraties staan gelijk aan hogere behandelingsrendementen.