airproducts-logo Go to Home Page

Grow

Duurzaamheid is onze groeistrategie bij Air Products. Duurzaamheid creëert onze groeimogelijkheden en onze groeimogelijkheden ondersteunen onze focus en doelstellingen op het gebied van duurzaamheid.

Two pillars or Air Products' business strategyBij Air Products is duurzaamheid onze groeistrategie en ondersteunt het de twee pijlers van onze strategie: onze kernactiviteiten industriële gassen en onze blauw en groen waterstofbedrijf.

De belangrijkste industriële gassen van Air Products helpen bedrijven in tientallen industrieën om hun opbrengsten te verbeteren, hun energieverbruik te verlagen en hun uitstoot te verlagen. Met andere woorden: met minder verdienen ze meer en verminderen ze de impact op het milieu. Onze zuurstof en waterstof zorgen bijvoorbeeld voor een betere verbranding van brandstoffen die de uitstoot verminderen, en onze stikstof wordt gebruikt bij het invriezen van voedsel om de productkwaliteit te verbeteren en afval te verminderen.

In 2022 hebben we onze klanten in staat gesteld om een uitstoot van broeikasgassen van in totaal 86 miljoen ton CO2e te vermijden, wat meer is dan drie keer onze eigen gecombineerde Scope 1 en 2 CO2e uitstoot. Zie ons 2023 Duurzaamheidsrapport voor meer informatie.

We blijven werken aan wereldprimeur projecten voor schone energie gericht op het koolstofarm maken van zware transport- en industriële sectoren. In de wetenschap dat elke seconde vertraging een gemiste kans is om de uitstoot van kooldioxide te verminderen, kondigde Air Products in 2022 aan dat onze kapitaalinvestering met $4 miljard zou worden verhoogd om onze totale geplande uitgaven voor waterstof- en koolstofarme en first-mover-projecten naar een hoger plan te tillen dan $15 miljard in 2027. 
 

Duurzaamheidsverslag

Lees meer over onze vooruitgang en prestaties op het gebied van duurzaamheid.

DUURZAAMHEIDSVERSLAG