Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots

Argon Veelgestelde vragen

Waarom wordt argon gebruikt in analytische laboratoria? plus minus
Air Products' ultrazuivere (UHP) argon geleverd in de BIP® cilinder bevat onzuiverheden van minder dan 10 ppb voor zuurstof, 20 ppb voor vocht en 10 ppb voor totale koolwaterstoffen. Het is bij uitstek geschikt voor analytische toepassingen of processen waarbij deze verbindingen in grotere concentraties een nadelig effect kunnen hebben op de resultaten of apparatuur zelf.

Argon is een belangrijk procesgas voor plasmaspuiten. Omdat argon volledig inert is en gemakkelijk geïoniseerd kan worden, kan het worden gebruikt als primair plasmagas of als secundair gas met stikstof om de energie te verhogen. Het kan ook worden gebruikt als poederdragergas voor een volledig inerte omgeving.

Onze toepassingstechnici kunnen u helpen bij het kiezen van een toevoersysteem dat voldoet aan uw druk- en volumevereisten.

Argon wordt in veel toepassingen gebruikt in glasproductie. Het is kleurloos, niet-reactief, niet-ontvlambaar en heeft een lage thermische geleidbaarheid.

Het gebruik van argongas tussen de panelen in afgedichte dubbele beglazing verhoogt de thermische eigenschappen van de unit aanzienlijk ten opzichte van alleen droge lucht. Argon kan ook helpen bij het voorkomen van verbranding bij het onder druk brengen van glas en verwarmingstoepassingen en het vullen van items van glas om hun prestaties of functie te verbeteren.

Argon, een inert gas, kan een uitstekende barrière vormen tegen oxidatie van het smeltoppervlak. Het wordt ook gebruikt in tal van toepassingen om de kwaliteit te verbeteren en de efficiëntie en opbrengst te verhogen in gieterijen, geïntegreerde en mini-mills, speciaal/roestvrij staal en non-ferro productie van metalen operaties.

Wat is de stofidentificatie van argon? plus minus
  • Chemische formule: Ar
  • Synoniemen: argongas, gasvormig argon, GAR, vloeibaar argon, LAR
  • REACH-registratienummer: opgenomen in bijlage IV/V van REACH, vrijgesteld van registratie
  • UN/ID-nummer: UN1006
  • Juiste vervoersnaam: ARGON, COMPRESSED Klasse of divisie: 2
  • Tunnelcode: (E) Etiketten: 2.2
  • ADR/RID-gevaren-ID nummer: 20
  • Mariene verontreiniging: Nee