airproducts-logo Go to Home Page

Koolstofstaal

Koolstofstaal is verreweg het meest voorkomende metaal dat wordt gelast. Gekozen vanwege de relatief lage kosten, is het eenvoudig te snijden, vormen en lassen. Het wordt vaak gekozen vanwege zijn sterkte en veelzijdigheid, hoewel het normaal gesproken moet worden gecoat, of het nu met verf, poedercoating of verzinken is.

Koolstofstaal is beschikbaar met verschillende niveaus van koolstofgehalte; deze zijn als volgt gegroepeerd:

  • Staal met laag (of mild) koolstofgehalte
  • Staal met middelmatig koolstofgehalte
  • Koolstofstaal
  • Ultrahoog

Koolstofstaal met een laag koolstofgehalte is verreweg de meest voorkomende variant en daarom wordt koolstofstaal vaak aangeduid als zacht staal, zelfs als het een hoger koolstofgehalte heeft.

De toepassingen voor koolstofstaal omvatten alle toepassingen, variërend van kleine voorwerpen zoals stoelen tot auto's, bruggen of schepen.

Het assortiment Ferromaxx® lasprocesgassen is speciaal ontwikkeld voor het MAG-lassen van koolstof-, koolstofmangaan- en laaggelegeerde staalsoorten. De gassen zorgen voor een uitstekende laskwaliteit en uitstekende penetratie in combinatie met minimaal spatten en lage rookniveaus.

Ferromaxx® Plus is ons beste gas voor koolstofstaal en verhoogt de handmatige lassnelheden tot 19% in vergelijking met conventionele lasprocesgassen.

Ferromaxx® 7 is ons specialistische gas in dun staal. Dit mengsel verbetert de laskwaliteit en vermindert afkeur en biedt een uitstekende beheersing van het smeltbad, met name bij lage spanningen op dunne plaatmaterialen (tot 10 mm dik), en is zeer geschikt voor positielassen.

Het assortiment wordt aangevuld met Ferromaxx® 15 lasprocesgas. Deze betrouwbare alleskunner verbetert de laskwaliteit en vermindert afkeur, heeft uitstekende penetratie-eigenschappen en is tolerant voor variaties in de lasparameterinstellingen.

Download de Maxx® Weld Process Gases-brochure

Zien is geloven.

Krijg deskundig advies en ervaar onze gespecialiseerde gassen voor het lassen van koolstofstaal op uw locatie.

CONTACT OPNEMEN:

Leveringsopties

Air Products kan u helpen bij het bepalen van de meest voordelige leveringsoptie voor uw specifieke toepassing en locatie. Industriële gassen worden doorgaans in gasvormige en vloeibare vorm geleverd via diverse toevoersystemen.

Cilinders

De traditionele oplossing voor de levering van klein gas. Cilinders kunnen worden geleverd in een groot aantal maten van 10 tot 50 liter, druk en gaszuiverheid voor een breed scala aan gassen en gasmengsels. U kunt kiezen tussen conventionele cilinders of onze innovatieve Integra®-cilinder met ingebouwd reduceerventiel.

Lassen Snijgassen

Een reeks gassen, technologieën en diensten voor metaalproductie, of het nu gaat om lassen, snijden, thermisch spuiten, hardsolderen of gutsen.

Klaar om te bestellen?

NU KOPEN

HULPMIDDELEN