Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots

Veelgestelde vragen over kooldioxide

Waarom wordt kooldioxide gebruikt in Modified Atmosphere Packaging (MAP)? plus minus

Kooldioxide (CO₂) remt de groei van de meeste aerobe bacteriën en schimmels. In het algemeen geldt: hoe hoger het CO₂-gehalte, hoe langer de te bereiken houdbaarheid. CO₂ wordt echter gemakkelijk opgenomen door vetten en water. Daarom nemen de meeste voedingsmiddelen CO₂ op. Een te hoog CO₂-gehalte in MAP kan smaakverontreiniging, druppelverlies en inzakking van de verpakking veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat er een balans wordt gevonden tussen de commercieel gewenste houdbaarheid van een product en de mate waarin eventuele negatieve effecten kunnen worden getolereerd. Wanneer CO₂ nodig is om de groei van bacteriën en schimmels te beheersen, wordt een minimum van 20% aanbevolen.

Heeft u onze MAP-pagina bezocht?

Waar drinkwater uit de grond wordt gehaald, is het mineraalgehalte niet optimaal voor menselijke consumptie of kan het ongeschikt zijn voor het betreden van koperen leidingnetwerken waar de lage mineraliteit van het water de leidingen kan aantasten. CO₂ in combinatie met calciet helpt bij het corrigeren van de waterhardheid om corrosie te voorkomen die leidt tot schade aan het netwerk.

Het toevoegen van CO₂ aan drinkwater verhoogt de hardheid van de waterstroom, handhaaft een evenwicht tussen carbonaat, bicarbonaat en vrij CO₂ en verhoogt de watermineralisatie en dosering van elk reagens.

Meer informatie over remineralisatie.

Kooldioxide (CO₂) is een natuurlijk gebruiksvriendelijk alternatief voor minerale zuren voor de pH-regeling in zwembaden. In water vormt CO₂ een mild koolzuur dat ook helpt de alkaliteit in stand te houden en de totale hoeveelheid opgeloste stoffen vermindert.

Meer informatie over onze pH-neutralisatie oplossingen.

Als we erover praten droog ijs bedoelen we kooldioxide (CO₂) in vaste toestand. We noemen het omdat de temperatuur erg laag is (sublimeert bij -78,5 °C) en hetzelfde uiterlijk heeft als ijs, maar wanneer het verdampt, laat het geen water of resten achter. Bovendien vermindert het ook de vochtigheidsgraad in de omgeving.

Droog ijs is een uitstekende koelvloeistof, ideaal om vochtgevoelige producten te beschermen en geschikt voor vele toepassingen zoals catering, evenementen, voedselconservering, oenologie, gekoeld transport, industriële reiniging en in de farmaceutische industrie voor het conserveren van vaccinaties, biologische materialen, enz.

Meer informatie over onze droogijsoplossingen .

Het gebruik van een gasmengsel voor lagers, stouts en ciders zorgt voor een romigere, langer houdbare schuimkraag en verbetert in het algemeen het uiterlijk van het bier dat wordt afgegeven. Het vermindert ook fobbing en zorgt voor een snellere dosering.

Afhankelijk van het type drank hebt u een ander gasmengsel nodig:

 • Premium stouts en ales: 30% kooldioxide in stikstof
 • Ales en lagers: 50% kooldioxide in stikstof
 • Heldere, premium koolzuurhoudende lagers en ciders: 60% kooldioxide in stikstof

Meer informatie over onze drankuitgifte en biergas oplossingen.

Wat is de stofidentificatie? plus minus
 • Chemische formule: CO₂
 • Synoniemen: kooldioxide, koolzuuranhydride, koolzuurgas, koolzuuranhydride
 • REACH-registratienummer: opgenomen in bijlage IV/V van REACH, vrijgesteld van registratie
 • Gebruik van de stof of het mengsel: Algemeen Industrieel
 • UN/ID-nummer: UN 1013
 • Juiste vervoersnaam: kooldioxide
 • Klasse of divisie: 2
 • Tunnelcode: (C/E) Etiketten: 2.2
 • ADR/RID-gevaren-ID nummer: 20
 • Mariene verontreiniging: Nee